Kiwibananen

En amerikan har lyckats kombinera en kiwi med en banan genom att föra fruktlött och frön samman och plantera i jorden. Resultatet är riktigt häftigt; en tillsynes helt vanlig banan med fruktkött från kiwifrukten på insidan. Forskare tror nu att man i framtiden kommer att kunna kombinera många olika frukter på liknande sätt.

 

82 Comments
 1. Jag tror att det här är revolutionerande för genforskningen och ska genast börja testa olika kombinationer av frukter hemma!

  • Nej, börja inte med att testa, börja med att kolla källan! Jag gick in på youtube för att få reda på källan och kollade när och hur de gjorde det.

   • Vad fick du fram då? Du är kritisk men skriver inte vad som fått dig att bli kritisk.Utveckla gärna ditt svar. /Mats

  • Jag tror detta är fake för det finns bara denna video om kiwi banan och att det är grönt inuti och gult utanpå jag tror att dom skulle ha mixat färger lite och att det funkar inte att sätta in en bit av två frukter och tro att dom ska blandas och bananer växer på träd inte i jord och bananen kommer inte så där stor och fin ut ur jord

 2. Jag tror inte att det är så simpelt att mixa en frukt sådär. Frukten måste väl ha mixade celler, fast om det här går så tror jag att det är för att dem mixar deras vätska från genom fysisk kontakt.

 3. Jag tror att det inte är sant för att bananer växer på träd inte på växter. Tror inte att det går att göra så.

 4. Det går inte att göra en banankiwi för att bananer växer på träd. Det ser även väldigt fake ut på videon för att de klipper as mycket i videon.

 5. Jag tror att det inte går att odla en kiwibanan, jag tror att han har photoshopat videon för det känns inte som att det går. Det är bara min magkänsla.

 6. Jag skulle tro att det går att göra en kiwibanan men att man inte kan växa en kiwibanan i en kruka. Jag skull dock vilja prova att göra exprementet.

 7. 1) Jag har tittat på två videor om den.
  2) Jag vet att den kiwi-bananen är fake.
  3) För att jag tittade på en annan video som gjorde samma experiment och sedan visade att den var fake.
  Här är länken till videon, ”den är lång så man behöver spola fram lite”: https://youtu.be/Am1m3pKw0n4

 8. Det är omöjligt att odla en kiwibanan, eftersom jag sökte runt lite och såg en video där de planterade en kiwibanan och sedan visade att det var fake, de visade till och med hur de hade fejkat det!

  • Är det annat än dina personliga reflektioner som skulle bevisa att detta är fejk/fusk? Hur kan du tänka kring källor?

  • Ta en vända till och var kritisk – vad skulle kunna vara fejk med detta experiment? har du hört talas om liknande frukter som är mixade?

 9. Jag tror att den där kiwibananenär fejk för att man planterar inte frukt, man planterar frön och det ser väldigt overkligt ut.

 10. Jag tror inte på filmen för att jag har redan testat. Jag testade det föra veckan och det fungkade inte derför är jag källkritisk.

  • Nja, du är kritisk för att du försökt experimentet. Du har inte hittat några källor som tyder på motsatsen och är därför INTE källkritisk.

 11. Kiwibananen är inte riktig för att då skulle det finas över allt men nu finns det inte någon stans. Man kan ju då ta ett päron och apelsin vad kommer hända då ingen ting.

 12. Jag tror inte att kiwibannanen är falsk för att jag tycker att det ser lite in klippt ut och jag tror inte att det går och kombinera frukter.

  • Är det annat än dina personliga reflektioner som skulle bevisa att detta är fejk/fusk? Hur kan du tänka kring källor?

 13. Jag tror att det är falskt för att anars skulle jag redan veta om det, och frukter går inte att kombinera, det ända sättet är att mutera frukterna med radioaktiv strolning och det ser falskt ut.

 14. Jag tror inte att det är möjligt att göra en så kallad ”kiwibanan”, för att jag tror att det behövs väldigt mycket konstgjort för att kunna kombinera två frukter. Därför tror jag att det är fejk.

 15. Tack för alla kommentarer. Många verkar tro att det inte går att kombinera en kiwi och en banan på detta sätt. Jag kanske borde kolla källan bättre och fundera ett varv till innan jag provar detta hemma…

 16. Jag har kollat runt lite på olika videos om
  ”Kiwibananen” och jag har hittat en video som visar hur man gör en kiwibanan. De skär ett jack på baksidan av bananen som inte är så synligt och formar kiwin så att den passar i bananens form och stoppar in den där. Efter de har fixat allt det så stoppar de ner bananen i jorden och låtsas att den har växt. Jag vet också att det här är fake för att bananer växer på träd inte under jorden.

 17. Jag tror inte att det går för att bananer växer på träd inte i en kruka. Frukter delar inte samma kärna med andra frukter. Och om det skulle vart på riktigt då tror jag nog att man skulle få veta det lite snabbare.

 18. Jag kollade runt på youtube hur man gör en kiwibanan och det var många videos på hur man planterar en kiwibanan, fast i en video visade de hur man gjorde (på riktigt). Man skär ett jack i bananen sedan stoppar man i en kiwi och så stoppar man ner den i jorden, så tar man upp bananen och skär man up den där kiwin sitter. Bananer växer på träd inte i jorden alltså kan man inte göra en kiwibanan, detta är fejk.

 19. Jag tror inte att det går att göra en kiwibanan, jag tror att det är fejk eftersom jag även kollade videon som Mia länkade i sin kommentar. Jag tror att han i videon bara fejkade att det var en kiwibanan eftersom i den andra videon jag såg visade han att det var ganska lätt att fejka en kiwibanan.

 20. Jag tror inte det är sant för att den växer och blir fin i tre veckor. Bananens skal inte bara kan hoppa in i en kiwi. Kiwin kan inte egentligen växa störe.

 21. Jag tror att det är falsk. För det första så har jag tidigare kollat runt på youtube och där så visar dom hur enkelt man kan stoppa in kiwin i bananen. Det är solklart falskt.

 22. Jag tror att den är fake. För att bananskalet såg inte riktigt ut och man kan inte bara blanda två olika frukter och tro att det blir en ny frukt.

 23. Jag tror inte att det går för att han satte ju ihop dem med kiwin utanför kanten på bananen och hur kan ens kiwin komma in i bananen.

 24. Jag vet hur man gör det. Man tar bananen och skär i den sen tar man en sked och tar ut det i kiwin sen lägger man i kiwi biten sen lägger man ner den sen tar up den och skär där man la i kiwi biten fast ett annat håll satt de inte ser att man har skärit i den och det är allt.

 25. Jag tror inte det är sant för att den växer och blir fin i tre veckor. Bananens skal kan inte bara kan hoppa in i en kiwi. Kiwin kan inte egentligen växa störe.

 26. Nej, jag tror inte det är sant. För att bananer växer och jag vet hur dom har gjort för att det ska se ut som att det är en kiwibanan.

 27. Jag tror att det här är falskt för att jag har sett den här videon i trean eller tvåan och han har bara lagt in kiwi innuti ett bananskal. Bananskalet hade varit grönt när han tar ut det men nu var det gult.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *