Mobil smälte

Enligt Aftonbladet 26/10-17 satt Anna Andersson hos frisören i Arboga. Medan hon fick sin behandling använde hon mobilen för att kolla Facebook. Helt plötsligt börjar hennes Iphone 7S lukta konstigt och bli varm, så het att hon till slut inte kunde hålla den i handen utan att bränna sig.

”Fick panik”

– Jag började dribbla med den mellan händerna och fick panik, så jag slängde ner den på golvet, berättar Anna Andersson.

När telefonen ligger på golvet tvärdör den. Samtidigt som Anna ser att telefonen har svällt upp och att baksidan har spruckit i flera bitar, på grund av överhettningen. En av frisörerna plockade upp telefonen med en sopskyffel och la ut den på gatan, för att det inte skulle börja brinna i salongen.

– Vi blev jätterädda. Jag satt ju med hårfärg i håret, tänk om den hade börjat brinna, då hade det ju tagit fart därinne, säger Anna Andersson.

Efter en stund tog de in telefonen igen. Då hade telefonen svalnat, men var totalförstörd.

En säkerhetsåtgärd

När Anna kontaktade sin operatör och Iphone är att reklamera telefonen, fick hon till svar att telefonen smälte sönder på grund av att den hade kantskador och att batteriet sväller upp som en säkerhetsåtgärd, för att inget ännu värre ska hända med telefonen.– Jag kan inte kommentera det här enskilda ärendet men det finns inga kända problem med den här modellen, säger Iphone presschef Matilda Erikson.

Men enligt Anna var den drygt ett år gamla telefonen i bra skick och hade fungerat felfritt fram till olyckan.

– Det är så klart att den kan gå sönder om man tappar den men den var inte skadad, den hade inte en repa på skärmen, säger Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *